Vanselfsprekend

2:10 pm Algemeen

Meeste van ons weet seker hoe dit is om by ‘n plek te kom waar almal mekaar ken, maar jy is nuut en ken dalk net een of 2 persone. Dan is dit al die voorstellings. Meeste van die tyd is dit net ‘n geselligheid en kanse is dat jy nie weer een van die mense vorentoe sal raakloop nie.

Vir my om almal se name op een slag te onthou op ‘n partytjie is amper haas onmoontlik. Maar almal onthou jou naam. Hulle het net nodig om een naam te onthou. Jy moet dalk 20 onthou.

Persoonlik het ek lankal geleer om ‘n data “overload” te vermy. As ek my nie kan voorstel dat ek weer na die geselligheid met iemand gaan kontak hou of maak nie, dan onthou ek nie sy naam nie. As dit ‘n meisie is word sy vir die res van die aand net bokkie. As dit ‘n mans persoon is dan is hy vir die res van die aand boedie of boet of swaer of so iets. Afhangende van sy temperament….

Dit bring my by dinge wat alledaags gebeur. Hoeveel dinge aanvaar ons as vanselfsprekend. Iemand sal ‘n honderd en tien goeie dinge doen of goeie eienskappe openbaar. Dit is die data “overload” wat net van die rug af gly. Maar die eerste skewe voet of minder goeie eienskap is wat in die kop vas steek. Dit is wat so persoon of entiteit eien aan diegene om hom.

Is dit simpel of is dit ‘n psigologies gekweekte “barrier” om die “overload” te vermy wat ‘n mens se psige so instel dat alles vanselfsprekend is maar dit wat onthou word is die geringe ietsie wat buite die norm staan.

Hoe ver moet die ietsie “buite die norm” staan voordat mens aanvallig raak daaroor. Waar eindig die logiese sin en waar begin die retaliasie punt.

Kom ons veronderstel ‘n situasie waar ‘n firma diens lewer aan die publiek. In 5 jaar doen die firma net goed vir die samelewing en almal floreer oor die impak wat die firma het op die “feel good factor”.

Dan op ‘n dag val ‘n persoon omdat hy nie kyk waar hy loop nie en vat die firma hof toe. Daar was nie ‘n bordjie wat gesê het die vloer is glad nie. Die media ontketen ‘n hekse jag en die uiteinde van die saak is dat die besigheid moet toe maak om die geregskoste te betaal.

Ewe skielik is daar nou 50 werklose mense en ‘n helse tekortkoming aan openbare dienste in die samelewing wat direk geraak is deur die besigheid se insette en nou ‘n agteruit bestaan voer met lewensfassette wat heeltemal afvallig raak.

Die amerikaners noem dit “demokrasie”. Die Engelse noem dit “scientific law”.

Persoonlik dink ek “WTF” terwyl ek staan en tob oor iemand se naam met ‘n glasie wyn in die hand…….

3 Responses
 1. Nikita :

  Date: March 29, 2008 @ 10:45 pm

  Name leer mens met die tyd ken, as daar te veel is, maar ek verkies ook nie die “overload” nie…daar is alreeds ‘n inligtingsontploffing in die wereld aan die gang en dis klaar erg genoeg om net daarby te probeer byhou…dis net nie moontlik nie, iewers moet mens “reduce”…

 2. Roer :

  Date: March 30, 2008 @ 2:36 pm

  Hallo. My ‘naam’ is ‘Roer’ en as jy my ‘Bokkie’, gaan ons stoei! Kies jou wapens. ;-)

 3. Hayley :

  Date: September 4, 2017 @ 2:22 pm

  Hi! This is my first visit to your blog! We are a
  group of volunteers and starting a new project in a community in the
  same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have
  done a marvellous job!

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.